مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

تهديد به خودكشي در نوجوانان يكي از مسائلي است كه مي‌تواند باعث نگراني بسياري از والدين باشد. اما برخي از والدين نيز به اين تهديدها در فرزندانشان توجهي نمي‌كنند. بااين‌حال تهديد نوجوان به خودكشي بايد همواره جدي گرفته شود. حتي اگر مطمئن‌هستيد كه فرزندتان براي جلب‌توجه از اين موضوع صحبت مي‌كند. بسياري از خودكشي‌هاي موفق در شرايطي پيش مي‌آيد كه فرد واقعاً قصد خودكشي نداشته و تنها قصد جلب توجه اطرافيان را به خود داشته است. درنتيجه بهتر است نسبت به اين موضوع حساسيت ويژه‌اي داشته باشيد. پس در صورت مواجهه با اين شرابط بهتر است در كنار تغييراتي كه در رفتار خود ايجاد مي‌كنيد از يك روانشناس كودك و نوجوان نيز كمك بگيريد.

بيشتر بخوانيد : علائم افسردگي شديد

منبع: تهديد به خودكشي در نوجوانان

تهديد به خودكشي در نوجوانان

فشارهاي رواني و بحران‌هايي كه در سنين نوجواني پيش مي‌آيد، مي‌تواند آن‌ها را در برابر بيماري‌هاي روحي آسيب‌پذير كند. اين شرايط مي‌تواند حتي باعث بروز مشكلات جدي‌تري نظير خودكشي نوجوانان باشد. به همين خاطر لازم است كه والدين، مربيان و ساير افرادي كه با اين گروه سني در ارتباط هستند، نسبت به برخي نشانه‌ها توجه بيشتري داشته باشند. فكر كردن يا اقدام به خودكشي گاهي با تهديد همراه هست و گاهي ممكن است نوجوان هيچ صحبتي دراين‌باره نكند. به همين خاطر شما مي‌بايست علاوه بر تهديدهاي نوجوان به ساير نشانه‌ها نيز توجه داشته باشيد.

حتما درباره روانشناسي نوجوان بخوانيد.

صحبت از خودكشي

صحبت از خودكشي آشكارترين نشانه‌اي است كه نوجوان به خودكشي فكر مي‌كند. اين موضوع مي‌تواند به‌صورت تهديد به خودكشي، كنجكاوي راجع به اين موضوع و يا صحبت درباره افرادي باشد كه دست به چنين كاري زده‌اند. به‌طوركلي هنگامي‌كه نوجوان به هر عنواني راجع به اين موضوع صحبت مي‌كند بهتراست نسبت به آن حساسيت نشان داده و سعي كنيد با صحبت بيشتر راجع به آن از ديدگاه‌هاي وي اطلاعات بيشتري به دست آوريد.

نااميدي از آينده

اگر در صحبت‌هاي نوجوان‌تان با عباراتي مثل “اي‌كاش به دنيا نيامده بودم”، “اميدي به تغيير شرايط در آينده نيست” و يا ميلي براي ادامه زندگي ندارد. بهتراست نسبت به اين نشانه‌ها حساس‌تر باشيد. حتما با نوجوان درباره موضوعي كه او را تا اين حد ناراحت كرده صحبت كنيد.

تغيير در خلق‌وخو

ازآنجاكه افسردگي يكي از مهم‌ترين دلايل براي تهديد يا عمل خودكشي در نوجوانان است، بايد نسبت به تغييراتي كه در خلقيات فرزندتان ايجاد مي‌شود هشيار باشيد (براي آگاهي از ويژگي هاي نوجوانان كليك كنيد). اين تغييرات حتي اگر به حدي جدي نباشد كه شما به‌عنوان دليلي براي خودكشي به آن نگاه كنيد مي‌تواند نشان‌دهنده ابتلاي وي به افسردگي، اضطراب يا ساير بيماري‌هاي روحي باشد. و يا در بياني ساده‌تر به اين معنا خواهدبود كه فرزندتان از موضوعي ناراحت است. به همين خاطر بهتراست اين قبيل نشانه‌ها را جدي‌گرفته و علاوه بر صحبت با فرزندتان از يك مشاور كمك بگيريد. براي آشنايي با روش هاي درمان افسردگي شديد كليك كنيد. مهم‌ترين نشانه‌هايي كه بايد به آن‌ها توجه داشته باشيد عبارتند از:

  • احساس غم و بي‌انگيزگي يا اضطراب و پرخاشگري كه مطابق با خلقيات هميشگي نوجوان نيست
  • تغيير در الگوي خواب يا اشتها و خوراك نوجوان
  • افت تحصيلي يا كاهش توانايي در ساير فعاليت‌ها
  • از دست‌دادن اعتمادبه‌نفس
  • احساس گناهكاري يا مقصر دانستن خود از مسائل مختلف

موضوعات مرتبط با خودكشي

يكي از موضوعاتي كه بايد به‌صورت جدي باعث نگراني شما باشد، اين‌است كه وسايل مانند تيغ، دارو، طناب يا چيزهايي ازاين‌دست را در ميان لوازم نوجوان پيدا كنيد. علاوه بر اين توجه داشته‌باشيد علاقه به تصاوير يا ساير محتواهاي مرتبط با اين موضوع نيز نگران‌كننده هستند. شما بايد نسبت به آن‌ها حساس باشيد.

خداحافظي با دوستان

بعضي از نوجوانان كه تصميم به خودكشي مي‌گيرند، اين موضوع را به اطرافيان خود اطلاع مي‌دهند. خداحافظي با دوستان يا پيدا كردن وصيت‌نامه و وسايلي ازاين‌دست ازجمله نشانه‌هايي هستند كه توجه فوري شما را مي‌طلبند.

به خود آسيب زدن

روانشناسان معتقدند آسيب‌زدن به خود يكي از رفتارهاي نزديك به خودكشي است. اگر فرزند شما رفتارهايي اين‌چنيني دارد مي‌بايست نسبت به يافتن علت و برطرف كردن آن حساس باشيد. پيشنهاد مي‌شود مقاله انواع افسردگي را بخوانيد.

چرا تهديد به خودكشي در نوجوان ايجاد مي شود؟

1- افسردگي مهم ترين دليل تهديد به خودكشي در نوجوان

افسردگي يكي از دلايل اصلي خودكشي در تمامي سنين است. به همين خاطر شما بايد به هرگونه تغيير خلقي در نوجوان حساس باشيد و در صورت مشاهده آن‌ از يك مشاور در اين زمينه كمك بگيريد. احساس نااميدي يا بي‌ارزش دانستن خود و احساس گناه گاهي اوقات در ميان افراد افسرده چنان شدتي پيدا مي‌كند كه آن‌ها احساس مي‌كنند بهتر است به زندگي خود پايان دهند. با توجه به اينكه ژنتيك نيز در بروز افسردگي و ميل به خودكشي تأثيرگذار است درصورتي‌كه سابقه اين مسائل در خانواده وجود داشته باشد، بايد به آن توجه جدي‌تري داشته باشيد. براي آشنايي با علائم افسردگي در جوانان كليك كنيد.

2- مصرف مخدرها از دلايل تهديد به خودكشي در نوجوانان

در سال‌هاي اخير مصرف مخدرها و داروهاي روان‌گردان به يكي از مهم‌ترين دلايل خودكشي نوجوانان تبديل شده است. استفاده از اين داروها توانايي تصميم‌گيري و تفكر منطقي را از بين مي‌برد و اين موضوع مي‌تواند تبديل به دليلي براي اقدام به خودكشي باشد.

3- فشارهاي روحي

اگرچه نوجوانان از سنين كودكي خارج شده‌اند، بااين‌حال ظرفيت رواني آن‌ها هنوز به‌اندازه بزرگ‌سالان رشد نكرده، پس فشارهاي رواني گاهي اوقات مي‌تواند تحمل آن‌ها را به اتمام برساند.

فشار تحصيلي بيش‌ازحد و والديني كه در اين مسائل به فرزندانشان سخت مي‌گيرند، وجود بحران‌هايي نظير مرگ، بيماري، طلاق و يا مشكلات مالي، بروز حوادثي مانند تجاوز يا پايان يك رابطه عاطفي ازجمله مسائلي هستند كه مي‌تواند باعث خودكشي فرزندتان باشد. بنابراين اگر اخيراً هريك از اين بحران‌ها در خانواده شما اتفاق افتاده، بهتر است براي حفظ سلامت روان فرزندتان از يك متخصص كمك بگيريد.

4- جلب‌توجه يا تقاضاي كمك

تهديد به خودكشي يا اقدام به آن در نوجوانان گاهي براي جلب‌توجه اطرافيان يا فهماندن اين موضوع به آن‌هاست كه نوجوان نياز به كمك دارد. بااين‌حال بسياري از والدين در چنين شرايطي به‌صورت منفي به اين تهديد پاسخ مي‌دهند و با پرخاش يا حتي تحقير نوجوان نه‌تنها به او كمك نمي‌كنند، بلكه او را در اجراي اين تصميم جري‌تر مي‌كنند.

5- ترس

يكي از دلايل خودكشي در نوجوانان را مي‌توان ترس دانست. ترس از پيامد برخي رفتارها و به‌ويژه رفتار والدين ازجمله موضوعاتي است كه مي‌تواند باعث خودكشي شود. گاه نوجوانان با تهديد به خودكشي در چنين شرايطي سعي مي‌كنند به‌نوعي شما را تحت تأثير قرار داده و از بازخورد تند منصرف‌تان كنند. گاهي نيز آن‌ها به‌واقع تصميم گرفته‌اند براي فرار از برخي پيامدها به اين اقدام دست بزنند. براي آشنايي بيشتر با علل خودكشي در نوجوانان كليك كنيد.

واكنش صحيح مقابل تهديد به خودكشي در نوجوانان

يكي از سؤالاتي كه براي بسياري از والدين ايجاد مي‌شود اين است كه در صورت تهديد به خودكشي در نوجوان مي‌بايست چه واكنشي به اين موضوع نشان دهند؟ اولين نكته‌اي كه بايد به آن توجه داشته باشيد اين است كه درون هر تهديدي، نوعي تقاضا براي كمك وجود دارد و شما بايد به‌جاي واكنش به كلام نوجوان به اين تقاضا واكنش نشان دهيد. همچنين بهتر است علاوه بر تهديدهاي كلامي رفتارهايي مانند نوشتن وصيت‌نامه، تهيه وسايل مربوط به خودكشي يا صحبت كردن از اين موضوع را نيز به‌عنوان تهديدي براي خودكشي در نظر بگيريد.

به تغييرات حساس باشيد

گاهي نوجوانان صراحتاً بيان نمي‌كنند كه قصد خودكشي دارند يا به آن فكر مي‌كنند. به همين خاطر شما بايد علاوه بر نشانه‌هاي كلامي نسبت به رفتارهاي او نيز حساس باشيد. به خلقيات و روحيات فرزندتان توجه داشته باشيد و هنگامي‌كه احساس مي‌كنيد نسبت به قبل تغيير كرده سعي كنيد از با صحبت دليل ناراحتي‌هاي او را پيدا كنيد.

گفت‌وگو و همدلي را جدي بگيريد

هنگامي‌كه فرزندتان از موضوعي ناراحت است سعي كنيد در يك فضاي مناسب با او راجع به اين مسئله صحبت كنيد و اگر تهديد به خودكشي در نوجوانان ديديد يا او از خودكشي صحبت مي‌كند، بهتر است از نوجوان بپرسيد چه چيزي آن‌قدر ناراحتش كرده كه چنين فكري دارد؟ در كنار صحبت بايد توجه ويژه‌اي به همدلي داشته باشيد. بسياري از والدين در چنين شرايطي سعي مي‌كنند ناراحتي فرزندشان را كوچك نشان داده و يا راهكارهايي را به او ارائه كنند.

در اين‌صورت فرزند شما احساس خواهد كرد كه شما اصلاً احساساتش را درك نكرده‌ايد و اين موضوع مي‌تواند او را از ادامه صحبت منصرف كند. بهتر است در چنين شرايطي به او نشان دهيد كه متوجه شدت نگرانيش هستيد و همين‌طور اطمينان خاطر دهيد كه همواره براي كمك كردن به وي حاضر هستيد.

بيشتر بخوانيد : علائم خودكشي

از نوجوان حمايت كنيد

اين باور را در نوجوان ايجاد كنيد كه او حتي اگر كار اشتباهي انجام دهد، شما بازهم دوستش داريد و همچنين در روزهاي سخت مي‌تواند روي كمك و حمايت شما حساب باز كند. اين موضوع باعث مي‌شود تا بسياري از مشكلات براي فرزندتان قابل‌تحمل‌تر از قبل شوند.

هنگامي‌كه نوجوان‌تان از مرگ يا خودكشي صحبت مي‌كند. و شما به طور واضح نشانه هاي تهديد به خودكشي در نوجوانان خود را مي‌بينيد. حتما با او راجع به دلايل اين موضوع صحبت كنيد و به وي اطمينان بدهيد همواره براي حمايت از او در كنارش هستيد. پس‌ازآن سعي كنيد با كمك و هم‌فكري يكديگر راهكاري براي مشكلات نوجوان پيدا كنيد. براي مثال اگر احساس بي‌انگيزگي مي‌كند به او كمك كنيد تا به دنبال علاقه‌مندي‌هايش برود و اهدافي براي خود تنظيم كند. سعي كنيد تا جاي ممكن حمايت‌هايتان با حالتي دوستانه صورت بگيرد. نوجوانان معمولاً نسبت به نصيحت شدن يا صحبت كردن از موضع بالا بسيار حساس هستند.

هنگام تهديد به خودكشي در نوجوانان كمك بگيريد

وقتي با هريك از نشانه‌هاي خودكشي مواجه شديد و يا فرزندتان آشكارا از اين موضوع صحبت مي‌كند، در اولين فرصت با يك روانشناس متخصص در اين زمينه مشورت كنيد. مشاورين با توجه به شرايط شما راهكارهايي را براي مديريت اوضاع آموزش مي‌دهند و علاوه بر اين مي‌توانند با ترتيب دادن جلسات مشاوره به فرزندتان براي تغيير شرايط پيش‌آمده نيز كمك كنند. ازجمله اقدامات روانشناسان در پ

اين شرايط مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

  • آموزش راهكارهايي براي مديريت هيجانات و جلوگيري از اقدامات شتاب‌زده
  • آموزش مهارت حل مسئله براي كمك به نوجوان تا مشكلاتش را به شيوه‌اي سازگارانه تر حل كند
  • بررسي احتمال وجود بيماري‌هاي روحي و اقدام براي درمان آن‌ها
  • ايجاد جلسات خانواده‌درماني و كمك به تمامي اعضاي خانواده براي تغيير برخي رفتارها

براي دريافت مشاوره در زمينه تهديد به خودكشي در نوجوانان مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سؤالات متداول

واكنش صحيح در مقابل تهديد نوجوان به خودكشي چيست؟

از پرخاش، بي‌توجهي به تهديد و يا مسخره كردن نوجوان خودداري كنيد. با او راجع به دلايلي كه براي اين موضوع دارد صحبت كنيد و سعي كنيد تا جاي ممكن همدلي داشته و به او نشان دهيد كه براي حل كردن مشكلات حمايتش خواهيد كرد.

آيا نوجواني كه ديگران را به خودكشي تهديد مي‌كند واقعاً اين كار را مي‌كند؟

نمي‌توان به‌طورقطع به اين سؤال پاسخ مثبت يا منفي داد بااين‌حال حتي بيان چنين تهديدي مي‌بايست جدي گرفته شود و شما اقدامات لازم براي پيشگيري از بدتر شدن شرايط را شروع كنيد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: تهديد به خودكشي در نوجوانان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/10/15  ] [ ۱۵ ] [ newmiind ] [ ]

آيا از نشانه‌هاي خودكشي در نوجوانان آگاهي داريد؟ امروزه با پيچيده‌تر شدن جوامع و مسائل مربوط به آن، مشكلات مختلفي مثل اعتياد، روابط ناسالم و همچنين خطر جدي خودكشي نوجوانان را تهديد مي‌كند. براساس آمار، خودكشي دومين عامل مرگ در بين نوجوانان و جوانان شناخته شده است. سن خودكشي به ده سال رسيده و از پونزده تا بيست سالگي خطر اقدام به خودكشي جدي‌تر هم مي‌شود. تهديد به خودكشي در نوجوانان هرگز نبايد مسئله ساده‌اي تصور شود. نوجواني كه افكار خودكشي دارد، بعد از مدتي براي خودكشي اقدام خواهد كرد. در اين خطر بهترين و امن‌ترين نجات دهندگان، اعضاي خانواده فرد هستند كه با اقدام به موقع مي‌توانند نوجوان خود را از كام مرگ نجات دهند. در اين مقاله به بررسي كامل دلايل و نشانه‌هاي خودكشي در نوجوانان مي‌پردازيم.

منبع: خودكشي در نوجوانان

خودكشي در نوجوانان

متاسفانه دومين عامل مرگ در بين جمعيت نوجوانان ، خودكشي است. معمولا خانواده هاي داغ ديده، بارها فرزندشان درباره افكار خودكشي اش صحبت كرده و آن‌ها موضوع را جدي نگرفته اند. حتي برخي از اين نوجوانان خودكشي هاي ناموفقي داشته‌اند، اما با اين حال هيچ اقدام درماني براي جلوگيري از اين مساله انجام نشده است. اطرافيان بايد بدانند كه خودكشي هاي نوجوانان وقتي خطرناك تر است كه براي آن برنامه ريزي دقيق تري كرده باشند و يا مدت ها به آن فكر بكنند. پس براي پيشگيري از خودكشي در نوجوانان حتما بايد علائم و علت را شناسايي نماييد.

 

بيشتر بخوانيد : تهديد به خودكشي در نوجوانان

 

تهديد به خودكشي در نوجوانان

نوجوانان بيشتر از باقي گروه‌هاي سني قبل از اقدام جدي به خودكشي ، ديگران (به خصوص خانوده و شريك عاطفي‌شان) را در اين باره تهديد مي‌كنند. اكثر اوقات نيز خبر يا نشانه و محتوايي درباره خودكشي در صفحات مجازي خود به اشتراك مي‌گذارند . اين فرايند نوعي كمك خواستن از ديگران است و حتي در نظر شما شايد جلب توجه به حساب بيايد. به هر صورت بعد از مشاهده تهديد به خودكشي بايد سريعا اقدامي صورت گيرد. متاسفانه بسياري از نوجوانان هر سال در حالي خودكشي مي‌كنند كه والدينشان اظهار دارند هرگز تهديدهاي آنان را جدي نگرفته بودند يا حتي با گفتن جملاتي مانند “تو هرگز جراتش را نداري” “از سرت مي افتد” و “تو زيادي ضعيفي” او را تحريك كرده‌اند.

عمده مسئله نوجوانان دردهايي است كه از حل آن‌ها عاجزند و حرف‌هايي كه هيچ كس آن‌ها را درك نمي‌كند. پس قدم اول براي كمك به اين نوجوان‌ها، توجه و جدي گرفتن تصميمشان درباره خودكشي است.

اگر نوجوان تان حرف از خودكشي مي‌زند و يا دچار افسردگي شديدي شده است. بايد نسبت به احتمال خودكشي نوجوان خود هشيار باشيد و در زمان مناسب اقدامات لازم را به كمك روانشناسان انجام دهيد.

دلايل و علت خودكشي در نوجوانان

برخي عوامل هستند كه خطر اقدام به خودكشي را در نوجوانان بالا مي‌برند. اين دلايل عبارتند از:

1. افسردگي و مشكلات روحي: افسردگي و ديگر مشكلات روحي در بين تمام افرادي كه خودكشي مي‌كنند وجود دارد و عمومي ترين زمينه خودكشي است. همچنين بحران بلوغ نيز در اين دسته از مشكلات روحي نوجوانان قرار مي‌گيرد.

2. اقدام ناموفق به خودكشي: اگر فردي قبلا اقدام به خودكشي كرده و زنده مانده باشد، ده برابر ديگر افراد احتمال خودكشي در او بالا مي‌رود به خصوص در سال اول پس از خودكشي اين خطر بسيار افزايش مي‌يابد.

3. مشاهده خودكشي: نوجواناني كه شاهد خودكشي يك نفر از عزيزانشان به خصوص در خانواده بوده‌اند، مستعد خودكشي هستند. به اين پديده واگير خودكشي يا خودكشي تقليدي مي‌گويند.

بيشتر بخوانيد : علائم افسردگي شديد

4. مشكلات خانوادگي: عدم ارتباط مناسب با والدين، فضاي مشاجره‌اي يا سرد در خانواده و… از عوامل بسيار مهم و تاثير گذار در تصميم نوجوانان براي خودكشي مي‌باشند.

5. مشكلات ارتباطي، انزوا و دوري از اجتماع، اعتماد به نفس پايين

6. حادثه‌اي تلخ مثل مرگ يك نفر، شكست عشقي، شكست تحصيلي، بيماري لاعلاج

7. اعتياد به مواد مخدر و الكل

8. عضويت در گروه عرفان‌هاي كاذب

9. تفاوت در گرايش مثل همجنس گرايي يا ترنس

علائم خودكشي در نوجوانان

معمولا نوجوانان قبل از خودكشي علائمي از خود نشان مي‌دهند، كه به شرح زير مي‌باشد:

علائم كلامي: فرد درباره خودكشي زياد حرف مي‌زند ، ديگران را تهديد به خودكشي خودش مي‌كند، مطالب زيادي درباره مرگ مي‌گويد يا مي‌نويسد، وصيت كرده و با ديگران خداحافظي مي‌كند.

آسيب زدن به خود: فرد با اشياي تيز خودش را زخمي كرده يا در مصرف مواد زياده روي مي‌كند. به طور كلي هركاري كه به خودش آسيب برساند را انجام مي‌دهد.

تغييرات خلقي : فرد نسبت به گذشته آرام و بخشنده يا به شدت خشمگين و تحريك پذير است، خواب نامنظمي دارد و اضطراب زيادي را تحمل مي‌كند.

بيشتر بخوانيد : علائم خودكشي

خودكشي در دختران و پسران

دختران بيشتر از پسران اقدام به خودكشي مي‌كنند اما تعداد خودكشي‌هاي موفق در بين پسران بيشتر است.
مي‌توان گفت برخي دلايل در خودكشي بين دختران و برخي دلايل خودكشي بين پسرها شايع‌تر هستند. اين دلايل عبارتند از:

1. خودكشي در دختران

دليل خودكشي دختران اكثرا مربوط به شريك عاطفي يا بي آبرويي مي‌شود. ممكن است شريك عاطفي فرد او را طرد كرده باشد، خيانت كرده و يا با او بد رفتاري كند. در اين شرايط كه دختر در رابطه عاطفي خود گير افتاده و آسيب ديده ، خانواده‌اش بهترين پناه او خواهند بود كه اگر اين طور نباشد به خودكشي فكر مي‌كند. تجاوز يا پشيماني از رفتار جنسي، نداشتن بكارت، بارداري نامشروع و ناخواسته دليل ديگري براي اقدام به خودكشي در دختران است .

2. خودكشي در پسران

عموما بر اثر مشكلات مالي و اعتياد به مواد، الكل و قمار پيش مي‌آيد. پسرها بيشتر از دخترها تحت تاثير بازي‌ها و عرفان‌هايي كه انسان را به كام مرگ مي‌كشانند، قرار مي‌گيرند. خيانت و يا شكست عاطفي دليل ديگري براي خودكشي بين پسران است.

بيشتر بخوانيد : درمان افسردگي شديد

با نوجواني كه تصميم به خودكشي دارد چه كنم؟

1. به هيچ وجه بين خودتان و نوجوان فاصله نيندازيد تا او به تنهايي با مشكلاتش مبارزه نكند. حس تنهايي و حمايت نشدن از سمت ديگران مي‌تواند نوجوان را به تصميمش براي خودكشي راغب‌تر كند.

2. بدون دعوا و اجبار او را به خودتان نزديك‌تر كرده و كاري كنيد كنار شما احساس امنيت داشته باشد. اينگونه مي‌توانيد احتمال خودكشي در نوجوانان در كاهش دهيد.

3. به حرف‌هايش بدون هيچ نصيجت و سرزنشي گوش دهيد. طوري برخورد كنيد كه انگار درد و احساس او را كاملا درك مي‌كنيد. حتي اگر واقعا اين طور نباشد هم بايد سعي خود را بكنيد. براي شناخت ويژگي هاي نوجوان كليك كنيد.

4. به او حق بدهيد كه كم بياورد. او را ضعيف خطاب نكنيد و تا درمان كامل حتي به شوخي هم از زدن حرف‌هاي منفي به او اجتناب نماييد.از مشاور يا روانشناس وقت بگيريد و با هم به اتاق درمان برويد . استفاده از مشاوره‌هاي تلفني هم راه حل خوبي در اين شرايط هستند. براي آگاهي بيشتر مقاله راه هاي جلوگيري از خودكشي نوجوانان خوانده شود.

براي دريافت مشاوره در زمينه افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متدوال

آيا خودكشي ارثي يا ژنتيكي است؟

برخي از پژوهش‌ها نشان از ژنتيكي بودن خودكشي در نوجوانان دارند اما چيزي كه قطعي و واضح است، تاثير دانستن خبر خودكشي يكي از اعضاي خانواده بر نوجوان مي‌باشد.

آيا نوجوان براي جلب توجه دست به خودكشي مي زند؟

دليل خودكشي در نوجوانان، معمولا افسردگي يا يك حادثه عميق و دردناك در زندگي فرد است. وقتي به تنهايي نتواند از پس حل كردن مشكلش بربيايد ممكن است براي جلب توجه و گرفتن محبت از اطرافيان تهديد به خودكشي كند.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: خودكشي در نوجوانان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/8/23  ] [ ۰۹ ] [ newmiind ] [ ]

تهديد به خودكشي در نوجوانان يكي از مسائلي است كه مي‌تواند باعث نگراني بسياري از والدين باشد. اما برخي از والدين نيز به اين تهديدها در فرزندانشان توجهي نمي‌كنند. بااين‌حال بايد بدانيد كه تهديد نوجوان به خودكشي بايد همواره جدي گرفته شود؛ حتي اگر مطمئن هستيد كه فرزندتان براي جلب‌توجه از اين موضوع صحبت مي‌كند. بسياري از خودكشي‌هاي موفق در شرايطي پيش مي‌آيد كه فرد واقعاً قصد خودكشي نداشته و تنها قصد جلب توجه اطرافيان را به خود داشته است. درنتيجه بهتر است نسبت به اين موضوع حساسيت ويژه‌اي داشته باشيد. پس در صورت مواجهه با اين شرابط بهتر است در كنار تغييراتي كه در رفتار خود ايجاد مي‌كنيد از يك روانشناس كودك و نوجوان نيز كمك بگيريد.

 

 

 

منبع : تهديد به خودكشي در نوجوانان

تهديد به خودكشي در نوجوانان | اين نشانه‌ها را جدي بگيريد

فشارهاي رواني و بحران‌هايي كه در سنين نوجواني پيش مي‌آيد، مي‌تواند آن‌ها را در برابر بيماري‌هاي روحي آسيب‌پذير كند. اين شرايط مي‌تواند حتي باعث بروز مشكلات جدي‌تري نظير خودكشي نوجوانان باشد. به همين خاطر لازم است كه والدين، مربيان و ساير افرادي كه با اين گروه سني در ارتباط هستند، نسبت به برخي نشانه‌ها توجه بيشتري داشته باشند. فكر كردن يا اقدام به خودكشي گاهي با تهديد همراه هست و گاهي ممكن است نوجوان هيچ صحبتي دراين‌باره نكند. به همين خاطر شما مي‌بايست علاوه بر تهديدهاي نوجوان به ساير نشانه‌ها نيز توجه داشته باشيد.

صحبت از خودكشي

صحبت از خودكشي آشكارترين نشانه‌اي است كه نوجوان به خودكشي فكر مي‌كند. اين موضوع مي‌تواند به‌صورت تهديد به خودكشي، كنجكاوي راجع به اين موضوع و يا صحبت درباره افرادي باشد كه دست به چنين كاري زده‌اند. به‌طوركلي هنگامي‌كه نوجوان به هر عنواني راجع به اين موضوع صحبت مي‌كند بهتر است نسبت به آن حساسيت نشان داده و سعي كنيد با صحبت بيشتر راجع به آن از ديدگاه‌هاي وي اطلاعات بيشتري به دست آوريد.

نااميدي از آينده

اگر در صحبت‌هاي نوجوانتان با عباراتي ازاين‌دست مواجه شديد كه او بيان كند اي‌كاش به دنيا نيامده بود، اميدي به تغيير شرايط در آينده ندارد و يا ميلي براي ادامه زندگي ندارد بهتر است نسبت به اين نشانه‌ها حساس‌تر باشيد و با نوجوان درباره موضوعي كه او را تا اين حد ناراحت كرده صحبت كنيد.

تغيير در خلق‌وخو

ازآنجاكه افسردگي يكي از مهم‌ترين دلايل براي خودكشي در نوجوانان است، بايد نسبت به تغييراتي كه در خلقيات فرزندتان ايجاد مي‌شود هشيار باشيد. اين تغييرات حتي اگر به حدي جدي نباشد كه شما به‌عنوان دليلي براي خودكشي به آن نگاه كنيد مي‌تواند نشان‌دهنده ابتلاي وي به افسردگي، اضطراب يا ساير بيماري‌هاي روحي باشد و يا در بياني ساده‌تر به اين معنا خواهد بود كه فرزندتان از موضوعي ناراحت است. به همين خاطر بهتر است اين قبيل نشانه‌ها را جدي گرفته و علاوه بر صحبت با فرزندتان از يك مشاور كمك بگيريد. براي آشنايي با روش هاي درمان افسردگي شديد كليك كنيد. مهم‌ترين نشانه‌هايي كه بايد به آن‌ها توجه داشته باشيد عبارتند از:

  • احساس غم و بي‌انگيزگي يا اضطراب و پرخاشگري كه مطابق با خلقيات هميشگي نوجوان نيست
  • تغيير در الگوي خواب يا اشتها و خوراك نوجوان
  • افت تحصيلي يا كاهش توانايي در ساير فعاليت‌ها
  • از دست دادن اعتمادبه‌نفس
  • احساس گناهكاري يا مقصر دانستن خود از مسائل مختلف

موضوعات مرتبط با خودكشي

يكي از موضوعاتي كه مي‌بايست به‌صورت جدي باعث نگراني شما باشد، اين است كه وسايل مانند تيغ، دارو، طناب يا چيزهايي ازاين‌دست را در ميان لوازم نوجوان پيدا كنيد. علاوه بر اين توجه داشته باشيد علاقه به تصاوير يا ساير محتواهاي مرتبط با اين موضوع نيز مي‌تواند نگران‌كننده باشد و مي‌بايست نسبت به آن‌ها حساس باشيد.

خداحافظي با دوستان

بعضي از نوجوانان كه تصميم به خودكشي مي‌گيرند، اين موضوع را به اطرافيان خود اطلاع مي‌دهند. خداحافظي با دوستان يا پيدا كردن وصيت‌نامه و وسايلي ازاين‌دست ازجمله نشانه‌هايي هستند كه توجه فوري شما را مي‌طلبند.

آسيب زدن به خود

روانشناسان معتقدند آسيب زدن به خود يكي از رفتارهاي نزديك به خودكشي است. اگر فرزند شما رفتارهايي اين‌چنيني دارد مي‌بايست نسبت به يافتن علت و برطرف كردن آن حساس باشيد.

چرا تهديد به خودكشي در نوجوان ايجاد مي شود؟

1- افسردگي مهم ترين دليل تهديد به خودكشي در نوجوان

افسردگي يكي از دلايل اصلي خودكشي در تمامي سنين است. به همين خاطر شما بايد به هرگونه تغيير خلقي در نوجوان حساس باشيد و در صورت مشاهده آن‌ از يك مشاور در اين زمينه كمك بگيريد. احساس نااميدي يا بي‌ارزش دانستن خود و احساس گناه گاهي اوقات در ميان افراد افسرده چنان شدتي پيدا مي‌كند كه آن‌ها احساس مي‌كنند بهتر است به زندگي خود پايان دهند. با توجه به اينكه ژنتيك نيز در بروز افسردگي و ميل به خودكشي تأثيرگذار است درصورتي‌كه سابقه اين مسائل در خانواده وجود داشته باشد، بايد به آن توجه جدي‌تري داشته باشيد. براي آشنايي با علائم افسردگي در نوجوانان كليك كنيد.

2- مصرف مخدرها از دلايل تهديد به خودكشي در نوجوانان

در سال‌هاي اخير مصرف مخدرها و داروهاي روان‌گردان به يكي از مهم‌ترين دلايل خودكشي نوجوانان تبديل شده است. استفاده از اين داروها توانايي تصميم‌گيري و تفكر منطقي را از بين مي‌برد و اين موضوع مي‌تواند تبديل به دليلي براي اقدام به خودكشي باشد.

3- فشارهاي روحي

اگرچه نوجوانان از سنين كودكي خارج شده‌اند، بااين‌حال ظرفيت رواني آن‌ها هنوز به‌اندازه بزرگ‌سالان رشد نكرده، پس فشارهاي رواني گاهي اوقات مي‌تواند تحمل آن‌ها را به اتمام برساند.

فشار تحصيلي بيش‌ازحد و والديني كه در اين مسائل به فرزندانشان سخت مي‌گيرند، وجود بحران‌هايي نظير مرگ، بيماري، طلاق و يا مشكلات مالي، بروز حوادثي مانند تجاوز يا پايان يك رابطه عاطفي ازجمله مسائلي هستند كه مي‌تواند باعث خودكشي فرزندتان باشد. بنابراين اگر اخيراً هريك از اين بحران‌ها در خانواده شما اتفاق افتاده، بهتر است براي حفظ سلامت روان فرزندتان از يك متخصص كمك بگيريد.

4- جلب‌توجه يا تقاضاي كمك

تهديد به خودكشي يا اقدام به آن در نوجوانان گاهي براي جلب‌توجه اطرافيان يا فهماندن اين موضوع به آن‌هاست كه نوجوان نياز به كمك دارد. بااين‌حال بسياري از والدين در چنين شرايطي به‌صورت منفي به اين تهديد پاسخ مي‌دهند و با پرخاش يا حتي تحقير نوجوان نه‌تنها به او كمك نمي‌كنند، بلكه او را در اجراي اين تصميم جري‌تر مي‌كنند.

5- ترس

يكي از دلايل خودكشي در نوجوانان را مي‌توان ترس دانست. ترس از پيامد برخي رفتارها و به‌ويژه رفتار والدين ازجمله موضوعاتي است كه مي‌تواند باعث خودكشي شود. گاه نوجوانان با تهديد به خودكشي در چنين شرايطي سعي مي‌كنند به‌نوعي شما را تحت تأثير قرار داده و از بازخورد تند منصرف‌تان كنند. گاهي نيز آن‌ها به‌واقع تصميم گرفته‌اند براي فرار از برخي پيامدها به اين اقدام دست بزنند. براي آشنايي بيشتر با علل خودكشي در نوجوانان كليك كنيد.

واكنش صحيح مقابل تهديد به خودكشي در نوجوانان

يكي از سؤالاتي كه براي بسياري از والدين ايجاد مي‌شود اين است كه در صورت تهديد به خودكشي در نوجوان مي‌بايست چه واكنشي به اين موضوع نشان دهند؟ اولين نكته‌اي كه بايد به آن توجه داشته باشيد اين است كه درون هر تهديدي، نوعي تقاضا براي كمك وجود دارد و شما بايد به‌جاي واكنش به كلام نوجوان به اين تقاضا واكنش نشان دهيد. همچنين بهتر است علاوه بر تهديدهاي كلامي رفتارهايي مانند نوشتن وصيت‌نامه، تهيه وسايل مربوط به خودكشي يا صحبت كردن از اين موضوع را نيز به‌عنوان تهديدي براي خودكشي در نظر بگيريد.

به تغييرات حساس باشيد

گاهي نوجوانان صراحتاً بيان نمي‌كنند كه قصد خودكشي دارند يا به آن فكر مي‌كنند. به همين خاطر شما بايد علاوه بر نشانه‌هاي كلامي نسبت به رفتارهاي او نيز حساس باشيد. به خلقيات و روحيات فرزندتان توجه داشته باشيد و هنگامي‌كه احساس مي‌كنيد نسبت به قبل تغيير كرده سعي كنيد از با صحبت دليل ناراحتي‌هاي او را پيدا كنيد.

گفت‌وگو و همدلي را جدي بگيريد

هنگامي‌كه فرزندتان از موضوعي ناراحت است سعي كنيد در يك فضاي مناسب با او راجع به اين مسئله صحبت كنيد و اگر از خودكشي صحبت مي‌كند، بهتر است از او بپرسيد چه چيزي آن‌قدر ناراحتش كرده كه چنين فكري دارد؟ در كنار صحبت بايد توجه ويژه‌اي به همدلي داشته باشيد. بسياري از والدين در چنين شرايطي سعي مي‌كنند ناراحتي فرزندشان را كوچك نشان داده و يا راهكارهايي را به او ارائه كنند.

در اين‌صورت فرزند شما احساس خواهد كرد كه شما اصلاً احساساتش را درك نكرده‌ايد و اين موضوع مي‌تواند او را از ادامه صحبت منصرف كند. بهتر است در چنين شرايطي به او نشان دهيد كه متوجه شدت نگرانيش هستيد و همين‌طور اطمينان خاطر دهيد كه همواره براي كمك كردن به وي حاضر هستيد.

 

 

از نوجوان حمايت كنيد

اين باور را در نوجوان ايجاد كنيد كه او حتي اگر كار اشتباهي انجام دهد شما بازهم دوستش داريد و همچنين در روزهاي سخت مي‌تواند روي كمك و حمايت شما حساب باز كند. اين موضوع باعث مي‌شود تا بسياري از مشكلات براي فرزندتان قابل‌تحمل‌تر از قبل شوند.

هنگامي‌كه نوجوان‌تان از مرگ يا خودكشي صحبت مي‌كند با او راجع به دلايل اين موضوع صحبت كنيد و به وي اطمينان بدهيد همواره براي حمايت از او در كنارش هستيد. پس‌ازآن سعي كنيد با كمك و هم‌فكري يكديگر راهكاري براي مشكلات نوجوان پيدا كنيد. براي مثال اگر احساس بي‌انگيزگي مي‌كند به او كمك كنيد تا به دنبال علاقه‌مندي‌هايش برود و اهدافي براي خود تنظيم كند. سعي كنيد تا جاي ممكن حمايت‌هايتان با حالتي دوستانه صورت بگيرد. نوجوانان معمولاً نسبت به نصيحت شدن يا صحبت كردن از موضع بالا بسيار حساس هستند.

هنگام تهديد به خودكشي در نوجوانان كمك بگيريد

وقتي با هريك از نشانه‌هاي خودكشي مواجه شديد و يا فرزندتان آشكارا از اين موضوع صحبت مي‌كند، در اولين فرصت با يك روانشناس متخصص در اين زمينه مشورت كنيد. مشاورين با توجه به شرايط شما راهكارهايي را براي مديريت اوضاع آموزش مي‌دهند و علاوه بر اين مي‌توانند با ترتيب دادن جلسات مشاوره به فرزندتان براي تغيير شرايط پيش‌آمده نيز كمك كنند. ازجمله اقدامات روانشناسان در پ

اين شرايط مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

  • آموزش راهكارهايي براي مديريت هيجانات و جلوگيري از اقدامات شتاب‌زده
  • آموزش مهارت حل مسئله براي كمك به نوجوان تا مشكلاتش را به شيوه‌اي سازگارانه تر حل كند
  • بررسي احتمال وجود بيماري‌هاي روحي و اقدام براي درمان آن‌ها
  • ايجاد جلسات خانواده‌درماني و كمك به تمامي اعضاي خانواده براي تغيير برخي رفتارها

براي دريافت مشاوره در زمينه افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سؤالات متداول

از پرخاش، بي‌توجهي به تهديد و يا مسخره كردن نوجوان خودداري كنيد. با او راجع به دلايلي كه براي اين موضوع دارد صحبت كنيد و سعي كنيد تا جاي ممكن همدلي داشته و به او نشان دهيد كه براي حل كردن مشكلات حمايتش خواهيد كرد.

نمي‌توان به‌طورقطع به اين سؤال پاسخ مثبت يا منفي داد بااين‌حال حتي بيان چنين تهديدي مي‌بايست جدي گرفته شود و شما اقدامات لازم براي پيشگيري از بدتر شدن شرايط را شروع كنيد.

   

منبع : تهديد به خودكشي در نوجوانان

 


:: بازديد از اين مطلب : 0

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/2/30  ] [ ۰۸ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 9
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب